Sorana Cîrstea a jucat excepțional și a eliminat-o pe Monica Puig, campioana olimpică. Este în turul doi la Miami / GALERIE FOTO & VIDEO

0
3

Sorana Cîrstea a jucat excepțional și a eliminat-o pe Monica Puig, campioana olimpică. Este în turul doi la Miami, unde va da peste letona Anastasija Sevastova (favorită 19, învinsă de Simona Halep cu 6-0, 6-0 în finala din 2016 de la Bucharest Open). Sevastova a avut liber în primul tur (AICI, tabloul de concurs). Sorana și-a asigurat 22.325 de dolari și 35 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea, 26 de ani și locul 65 WTA, este în turul secund al Mastersului 1.000 din Florida (competiție dotată cu premii totale de 6.993.450 de dolari), după un succes fabulos, scor 6-2, 6-4, în fața campioanei olimpice la Rio de Janeiro 2016, Monica Puig, cea care a învins-o în finală pe Angelique Kerber (Germania, actual număr 1 WTA).

.@MonicaAce93 and @Sorana_Cirstea close out the night at the @MiamiOpen! pic.twitter.com/14j8VIxqQ4

— WTA (@WTA) March 23, 2017

Portoricana Puig a adus singurul titlu olimpic din istorie țării sale, fiind primită ca o regină, la revenirea din Brazilia.

În meciul de miercuri noapte, primul set a intrat pe nesimțite în buzunarul Soranei: 6-2!

First set goes to @Sorana_Cirstea!

Races through the opening set vs Puig 6-2! #MiamiOpen pic.twitter.com/Rn7rpiwUAb

— WTA (@WTA) March 23, 2017

După 38 de minute, Sorana avea deja 6-2, 3-0, cu două break-uri avans, iar adversara dădea semne de nervozitate, nevenindu-i să creadă că toate i se întâmplă ei. Monica și-a chemat antrenorul, care însă n-a trezit-o. Puig a făcut de toate ca să intre în meci.

Exasperată că Sorana nu greșește, a aruncat racheta, a vociferat, dar nimic bun n-a ieșit în calea ei. S-a făcut 4-0 pentru Cîrstea, iar meciul părea jucat.

”Este cel mai bun tenis pe care îl văd la această jucătoare”, exclamau comentatorii.

Monica Puig, 23 de ani și locul 40 WTA, a pus, totuși, pe tabelă primul break, la 4-1 pentru ”Sori”. Sportiva noastră n-a slăbit-o însă deloc. A făcut al 5-lea break și era la un singur game de turul secund.

La 5-2, Sorana a servit să închidă meciul, dar rivala a forțat și a obținut break-ul supraviețuirii. S-a făcut 5-4 pentru Cîrstea, iar fata din Târgoviște avea meciul în mână.

Antrenorul Comănescu: ”La serviciu, ai tras fundul mult înapoi”!

A fost momentul când Sorana și-a chemat antrenorul. ”Ai lăsat-o prea mult, dă bine de jos. Ai servit foarte mult cu serviciul doi. Te-ai tras mult înapoi, la serviciu. Ai tras fundul mult înapoi. Știam că luptă și asta! Luptă și tu pentru fiecare punct. Ai jucat foarte bine până acum, dar este momentul când trebuie să arăți că ești bună. Haide! Bate palma!”, i-a spus Marius Comănescu, al cărui discurs ferm, dar fără a fi agresiv, contrastează cu tonul umil abordat de australianul Darren Cahill în fața Simonei Halep.

Impulsionată, Sorana a servit bine, revenind de la 0-30. Meciul s-a terminat după o oră și 10 minute, la ora 4.20 a dimineții de joi, în România.

.@Sorana_Cirstea advances to @MiamiOpen second round!

Beats Puig 6-2, 6-4! #MiamiOpen pic.twitter.com/N9gpLhrJzE

— WTA (@WTA) March 23, 2017

Forma de moment o recomandă pe deplin pe Sorana Cîrstea pentru a intra la meciurile de simplu, în disputa cu Marea Britanie, de la Mamaia, 22 și 23 aprilie.

Post-ul Sorana Cîrstea a jucat excepțional și a eliminat-o pe Monica Puig, campioana olimpică. Este în turul doi la Miami / GALERIE FOTO & VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste toata stirea:: Sorana Cîrstea a jucat excepțional și a eliminat-o pe Monica Puig, campioana olimpică. Este în turul doi la Miami / GALERIE FOTO & VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here