TC Romania, un partener corect pentru firmele de alimentație publică

0
2

Nu este ușor în zilele noastre ca să găsești furnizori de dotări calitative pentru compania ta, mai ales dacă este vorba de echipamente frigorifice.

TC Romania este un nume respectat în branșă, de aceea cu siguranță nu vei greși dacă o să apelezi la ei.

Modul de a porni o afacere cu alimente

Antreprenorii ce activează în domeniul alimentar au parte de multe provocări, dintre care una de prim ordin este și decizia dacă este cazul de a-și produce propriile produse sau de a încheia contracte de colaborare cu diverși furnizori de produse finite, ei ocupându-vă doar de comercializarea lor.

Dacă pentru un restaurant, cantină, firmă de catering, fabricarea în regim propriu este de bază, pentru cofetăriile mici, de exemplu, colaborarea cu un laborator care realizează prăjituri și torturi la comandă poate să fie benefică. La fel și un furnizor din domeniul patiseriei.

Dacă considerați că aveți condițiile necesare și puteți ca să vă organizați propriul laborator de cofetărie și/sau patiserie (spațiu, buget, dotări), automat veți avea un business complet, în care depinde doar de dvs. ca fluxul tehnologic să nu aibă sincope pe nicio etapă, produsele să fie prezentate clienților cât mai aspectuos cu putință, iar dacă vă ocupați și cu transportul anumitor comenzi la domiciliu ori la sediile unor companii livrarea să se desfășoare la timp și cu respectarea tuturor condițiilor a unor asemenea tipuri de produse etc.

Echipamente profesionale de cofetărie/patiserie, inclusiv din sfera celor frigorifice, trebuie să fie trecute obligatoriu pe lista de investiții. A le procura de la TC Romania este o idee excelentă.

Diferitele formate de cofetării și patiserii necesită, precum este și firesc, diferite tipuri și mărimi de echipamente frigorifice. Camere frigorifice pozitive și negative, dulapuri frigorifice, lăzi frigorifice, vitrine frigorifice orizontale și verticale, din gama extinsă de produse pusă la dispoziție de furnizorul amintit, fiecare antreprenor poate să comande ceea ce se potrivește cel mai bine business-ului pe care îl desfășoară.

Până și vitrinele frigorifice orizontale sau verticale sunt alese din punct de vedere al design-ului, modul în care sunt amplasate în spațiile de vânzare sunt importante în creșterea vânzărilor. Modul în care sunt etalate prăjiturile, torturile, bomboanele din ciocolată, fursecurile, produsele de patiserie pot conduce la creșterea vânzărilor sau, dimpotrivă, la diminuarea acestora.

Când începeți prima afacere în domeniul alimentației publice sau doriți ca să vă completați laboratorul cofetăriei sau patiseriei cu echipamentele frigorifice potrivite, fără îndoială  una dintre cele mai mari preocupări este costul acestora.

Echipamente profesionale, nu de uz casnic!

Regula de bază este ca să comandați întotdeauna echipament profesional, nu produse de bucătărie destinate utilizării casnice.

Fie că este vorba de echipament nou sau folosit, echipamentele comerciale reprezintă o necesitate. Uneori, instalarea unui model rezidențial în locul unei bucăți comerciale adevărate de echipament este chiar și împotriva standardelor de sănătate locale.

Deși ar putea fi tentant să alegeți echipamente rezidențiale noi, pentru că sunt mai ieftine (cu justificarea că nu vreți echipamente profesionale second hand), produsele profesionale (industriale, cum se mai numesc ele) sunt în general mai ușor de curățat, mai durabile și concepute expres pentru a fi utilizate cu o frecvență mult mai ridicată decât acelea casnice.

Echipamente frigorifice noi sau second hand?

Fără doar și poate niște dotări performante reprezintă o investiție în primul moment împovărătoare, dar e bine ca să rezistați tentației de a alege niște echipamente la mâna a două, de regulă de la unitate ca tocmai le-a schimbat cu altele noi ori, mai rău, a intrat în faliment.

Chiar dacă și un echipament folosit poate părea a fi cea mai bună opțiune din perspectivă bugetară, există întotdeauna riscuri implicate atunci când echipamentul este unul vechi, ce poate prezenta vicii ascunse. Înainte de a lua o decizie, gândiți-vă foarte bine dacă merită asumat un asemenea risc. Plus că, mai ales în cazul unei unități nou deschise, utilizarea unor dotări vechi preluate de la o firmă ce a dat faliment poate fi și un factor de atragere a ghinionului. Și chiar nu vă doriți acest lucru, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here