Tokyo – Imagini si Informatii

0
1

O capitala vibranta, energica si plina de culoare, Tokyo poate fi genul de destinatie pe care ori o iubesti ori o urasti. Asta depinde bineinteles, de stilul de viata dorit de fiecare si de gradul de adaptabilitate.

Desi un minus al acestui oras poate fi “prea multi oameni, prea putin spatiu”, Tokyo are alti asi in maneca cu care atrage milioane si milioane de turisti an de an.

Printre primele atractii din aceasta metropola se afla Greater Tokyo Area, care dupa cum ii spune si numele, este printre primele cele mai mari zone urbane din lume.

O alta atractie nemuritoare atat pentru copii cat si pentru adulti, Disneyland este prezent si in Tokyo, ba chiar a fost primul parc al francizei in afara Statelor Unite.
Disneyland TokyoSursa: vacationxtravel.com

Fondat in timpul erei Edo in secolul 12, traducerea literala a cuvantului Tokyo este Capitala de Est.
Capitala de EstSursa: metro.tokyo.jp

Tot aici este posibil ca la prima privire sa fiti inselati, crezand ca ati ajuns in Paris, insa ceea ce va atrage privirea semanand cu Turnul Eiffel este doar un turn de comunicatii, Turnul Tokyo. Ce-I drept, acesta este chiar mai inalt decat faimosul turn parizian, depasindu-l cu 13 metri. In plus, acesta este vopsit odata la 5 ani, iar de fiecare data procesul dureaza aproximativ… 12 luni.
Turnul TokyoSursa: viator.com

Desi in anul 1940 a fost pe punctul de a gazdui Jocurile Olimpice de Vara, acest privilegiu s-a sfarsit, onoarea fiind acordata orasului Helsinki, inainte ca olimpiada sa fie anulata din cauza celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Chiar daca nu sunt un mare fan al florilor si naturii in general, va garantam ca veti indragi sarbatoarea anuala a Florilor de Cires (Cherry Blossom Festival).
Florilor de CiresSursa: alljapantours.com

Cu un numar zilnic de aproximativ 3.64 milioane de trecatori, nu e de mirare ca statia de metrou Shinjuku Station a fost numita cea mai aglomerata, de catre Guinness World Records.

Folosite cel mai adesea de catre barbati, camerele de hotel Capsule sunt prezente in Tokyo si ofera beneficii precum: wi-fi, televizor, joc electronic, totul intr-o „camera” de marimea unui frigider mai mare.
hotel CapsuleSursa: tokyotimes.com

Aproximativ 22.680 kg de peste si fructe de mare sunt vandute zilnic in piata de peste Tsukiji Fish Market. Aceasta imensa piata se intinde pe o suprafata de aproximativ 24 hectare!
Tsukiji Fish MarketSursa: lightgalleries.net

Pe langa toate acestea, Tokyo dispune si de peste 100 de universitati si colegii, oferind cea mai mare concentratie de institutii de invatamant. In plus, o treime din studentii Japoniei invata in scolile din Tokyo.

Sursa poza principala: arrivalguides.com

Post-ul Tokyo – Imagini si Informatii apare prima dată în Blog Aerolines.ro.

Citeste toata stirea:: Tokyo – Imagini si Informatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here