Totul despre ventilatia industriala

0
9

Calitatea aerului pe care il respiram este foarte importanta, cu atat mai mult cu cat poluarea este mai stringenta. ONG-urile internationale depun eforturi considerabile pentru a minimiza riscul contaminarii aerului, insa efectele nu se vad imediat.

In aces sens, inginerii si oamenii de stiinta cauta alternative pentru a imbunatati calitatea aerului, pornind de la filtre si chiar la sisteme de ventilatie industriala, pentru ca noi sa putem beneficia de ele atat la locul de munca, cat si acasa.

In topul acestor sisteme se regasesc ventilatiile cu recuperare de caldura, cu care multe persoane, printre care si romani aleg sa le instaleze pentru a respira aer mai sanatos si sa tina departe mucegaiul, igrasia si condensul.

Fie ca vorbim de ventilatie industriala sau de sisteme de ventilatie pentru baruri si restaurante, acestea au avantajul de a se instala rapid, fara a ocupa spatiu suplimentar, acestea ocupand doar interiorul peretilor. In cazul restaurantelor, cafenelelor si a barurilor, sistemele de ventilatie inlocuiesc aerul interior, cu miros de mancare sau fum de tigara, cu unul proapat, deja decontaminat.

Astfel, un sistem de ventilatie de acest tip va dirija aer proaspat, curat, fara a retine microbi, bacterii, in interiorul incaperii si va evacua aerul contaminat cu praf, fum si mirosuri neplacute, iar acest proces se realizeaza concomitent, pe canale separate, fara ca aceste fluxuri de aer sa se amestece.

Mai mult, aceste sisteme moderne de ventialtie asigura racoare pe timpul zileleor toride si o atmosfera calda pe toata durata sezonului rece, gratie recuperatorului de caldura din cupru, care are ca insusiri principale capacitatea de a decontamina aerul, nu rugineste si produce transferul corespunzator de caldura.

Odata instalate aceste sisteme, nu mai este necesara pozitionarea filtrelor, ceea ce face ca alimentarea suprafetelor deservite sa se faca cu un aer de calitate deosebita, ce are o incarcatura energetica de 95-97%. Aerul cald evacuat cedeaza caldura aerului rece admis in schimbatorul de cupru, in acelasi timp mentinandu-se un nivel de umiditate confortabil in incapere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here