Un sistem de navigație auto dedicat, iată un gadget ce nu trebuie ignorat

0
5

Un navigator auto bine ales este un dispozitiv care vă permite ca să nu vă rătăciți pe traseu când șofați (deși uneori a te pierde pe drum, mai ales în concedii, poate să fie extrem de incitant pentru unii!).

Ce caracteristici ale sistemelor de orientare rutieră, precum cele de navigație passat b6 sau de generație mai recentă,  sunt cele mai importante pentru consumator în 2018?

Este o întrebare esențială acum, când telefoanele inteligente permit utilizarea unor aplicații din ce în ce mai competitive pentru ghidarea conducătorilor auto amatori și profesioniști.

Principalele calități ale unei navigații auto bune

 • – primirea informațiilor în timp real despre blocajele de trafic;
 • – furnizarea de alte avertizări utile pentru conducătorii auto cu privire la particularitățile drumului de rulare;
 • – montajul stabil în mașină;
 • – utilizare ușoară, cât mai intuitivă cu putință;
 • – oferirea posibilității de planificare orară a unei anumite rute și de a calcula inclusiv viteza necesară în funcție de ora de sosire dorită;
 • – capacitatea de updatare a hărților existente și de încărcare a altora noi;
 • – oferirea de informații suplimentare despre zonă străbătută (benzinării, restaurante, locuri de cazare etc.)

Ce parametri ar trebui să fie urmăriți la achiziția unei navigații auto

 • Ecranul

Primul element pe care cumpărătorii trebuie să îl aibă în vedere este ecranul. Acesta nu trebuie să fie foarte mic, dar nici foarte mare, deoarece un ecran de dimensiunile unei tablete bune consumă destulă energie inutil.

Un dispozitiv cu o diagonala medie ar fi cel mai potrivit (5 – 7 inch), dar dacă aveți probleme cu vederea, evident că va trebui ca să vă orientați către un sistem de navigație cu un ecran cât mai mare, în limita bugetului pe care îl aveți.

 • Procesorul

Cu cât mai performant, cu atât mai bine. Gadget-urile auto mai puternice permit inclusiv vizionarea de clipuri video, așa încât stabiliți dacă veți folosi navigația dedicată doar pentru orientarea în trafic ori și în alte scopuri (ascultarea de muzică, urmărirea de filmulețe etc.).

 • Memoria

Alături de procesor, memoria este un criteriu important în alegerea unui sistem de navigație bun, la fel cum se întâmplă și în situația achiziționării unui smartphone, tabletă sau laptop.

O navigație auto trebuie să aibă, spun specialiștii: alături de niște dimensiuni ale ecranului comode pentru ochi, de o imagine de cristal, pictograme ușor de reperat vizual, ușurința în utilizare, posibilitatea șoferului de a face zoom, hărți actualizate, procese intuitive de stabilire a diverselor rutelor posibile (cel mai scurt drum, cel mai bun, luându-se în calcul inclusiv eventualele blocaje de trafic în timp real), inclusiv viteza recalculării rutei, atunci când șoferul decide la un moment dat ca să schimbe varianta sugerată de gadget-ul de navigație auto.

Precizia de poziționare a navigației pentru mașină, factori determinanți

Fidelitatea unui sistem de orientare rutieră dedicat pentru șoferi este dată de:

 • caracteristicile tehnice ale sistemului GPS de orientare auto (sensibilitatea receptorului, calitate antena, algoritmii de calcul etc.);
 • natura terenului (tunel, ulițe cu niște clădiri înalte, drum forestier etc.);
 • starea vremii (în condiții meteo nefavorabile: ploaie torențială, furtună, viscol, semnalul se estompează).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here