Unele din cele mai emblematice cladiri (II)

0
2

Am revenit asa cum am promis in prima parte a articolului, cu alte cateva cladiri simbolice din intreaga lume care merita vazute cel putin o data in viata.

O structura care uimeste in primul rand prin pozitia sa, Turnul din Pisa a carui constructie a inceput in anul 1173 este fara indoiala unul din cele mai fotografiate monumente, unde imaginatia vizitatorilor creeaza scene amuzante.

Cu detalii fascinante de arhitectura si culori cat se poate de vii, Catedrala Sfantul Vasile din Moscova construita intre anii 1554-1560 in timpul domniei lui Ivan al IV-lea, cunoscut mai bine sub numele de Ivan cel Groaznic.
MoscovaSursa: wondermondo.com

Desi a trecut prin numeroase “traume” cum ar fi un accident aviatic in anul 1945 soldat cu 14 morti, atentatul palestinianului Ali Hassan Abu Kamal in 1997 si mai bine de 30 de sinucideri, Empire State Building inca ramane in picioare ca fiind unul din principalele simboluri ale New York–ului.
New YorkSursa: esbnyc.com

Insa la fel sau chiar mai emblematica este Statuia Libertatii din New York, aceasta fiind un cadou pentru SUA din partea Frantei in semn de prietenie. Un cadou de 225 de tone!
Statuia LibertatiiSursa: yimg.com

Marele Zid Chinezesc construit cu scopul de aparare a imperiului chinezesc cu o lungime de 21.196,18 km este cu siguranta unul din gigantii planetei in materie de constructii, aflandu-se in apropiere de Beijing. Desi in ultimii ani, aprox 2000 de km din zid au disparut, acesta continua sa fie un simbol, un colos.
Marele Zid ChinezescSursa: britannica.com

Statuia Christos Mantuitorul din Rio de Janeiro, planificat cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la declararea independentei Braziliei. In soclul statuii se afla si o capela ce poate adaposti 150 persoane.
Statuia Christos MantuitorulSursa: youramazingplaces.com

Situl incas Machu Picchu din Peru, unul din cele mai enigmatice locuri de pe planeta.
Machu PicchuSursa: unanhaihui.ro

Inconfundabila Sagrada Familia din Barcelona, desi constructia inca nu este finalizata, aceasta capodopera este unul din simbolurile tarii si in principal al Barcelonei.
Sagrada FamiliaSursa: vivaster.com

In Roma, pe langa Colosseum, alte simboluri sunt: Piata si Bazilica Sf. Petru, Vaticanul, Fontana di Trevi, Panteonul, etc.

Totodata, in Paris, intalnim si superba Catedrala Notre Dame, cu arhitectura gotica de exceptie.
Catedrala Notre DameSursa: viatorcom.fr

Post-ul Unele din cele mai emblematice cladiri (II) apare prima dată în Blog Aerolines.ro.

Citeste toata stirea:: Unele din cele mai emblematice cladiri (II)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here