Visezi sa locuiesti in SUA 4 luni? Iata cum se poate transforma in realitate!

0
10

Fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga, cel putin o data, pe pamant american. Sa viziteze obiectivele turistice iconice, pe care le-au admirat doar in filme, sa traiasca visul american si sa cunoasca oameni noi si culturi diferite. De cativa ani, in Romania se desfasoara diverse programe de work and travel sau de internship USA, la care pot participa atat studentii, cat si masteranzii.

Work and travel a luat nastere in anii ’50, atunci cand Departamentul de Stat le-a oferit studentilor posibilitatea de a lucra in America pe perioada vacantei de vara. Datorita acestui program, toti cei care isi doresc sa aplice pentru work and travel America pot obtine viza J1 si permisul de munca mult mai usor.

Ce trebuie sa stii despre programul Work and Travel in America?

In primul rand, poti sta 4 luni pe Taramul Fagaduintei, dintre care 3 luni sa muncesti, iar o luna sa mergi sa vizitezi obiectivele turistice pe care le doresti. Iata cateva detalii despre program:

  • programul se desfasoara in perioada 15 iunie – 30 septembrie, la care se adauga o luna in plus pentru diferite excursii si vizite in SUA;

  • dupa terminarea celor 4 luni, studentii trebuie sa se intoarca in Romania pentru continuarea studiilor;

  • participarea la program se realizeaza doar cu ajutorul organizatiilor abilitate de Departamentul de Stat American si reprezentantii din Romania, care ofera si oportunitatea de a-ti gasi un job.

Ca sa te inscri la acest program trebuie sa:

  • fii student la cursurile de zi ale unei facultati acreditate;

  • ai varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani;

  • vorbesti limba engleza la nivel conversational;

  • ai disponibilitatea de a lucra pe perioada vacantei;

  • indeplinesti conditiile de eligibilitate – medie peste 7, fara restante.

Programul work and travel in America cuprinde:

  • programarea la ambasada pentru obtinerea vizei si ridicarea pasapoartelor (daca ai primit OK-ul);
  • obtinerea documentelor necesare obtinerii vizei (formularul DS-2019 si chitanta SEVIS);
  • asigurare medicala pentru perioada valabilitatii permisului de munca DS-2019;
  • intalnire de orientare inainte de a pleca in SUA in cadrul careia se vor oferi informatii utile despre program, numarul de asistenta, despre obtinerea unui loc de munca sau gasirea unuia (daca se opteaza independent).

Job-urile independente iti permit sa iti gasesti pe cont propriu un loc de munca in statiuni turistice, magazine, hoteluri, la birou, in parcuri de distractie sau nationale. In cazul in care aplici ca agentia sa iti gaseasca un loc de munca poti lucra in zonele turistice de renume din America sau, in functie de aptitudini, la unul de birou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here